Párkapcsolati problémák

 

Párkapcsolati problémák
Az alábbi kis történet sokak számára lehet ismerős, hogy lesz egy csodálatosnak induló estéből, pl.  párkapcsolati problémák helyszine, ahol a felek egymás legfájóbb pontjait „piszkálják meg”. Mindketten a fájdalmas érzéseiktől szenvednek, ártatlanul, mert nincsenek tudatában annak, hogy a problémák valójában a tudatalattiban visszajátszódó emlékek ismétlődése. Ezáltal remek „irányjelzők” a megoldáshoz, hiszen nagyon jól megmutatják, mi az amit „át kell programozni”, mely által a valóságunk automatikusan változik. Így feloldódhat, megoldódhat bármilyen probléma.

Tom és Lucy...

A buszon ülnek és haza felé tartanak egy együtt töltött este után. Lucy a nem régiben vásárolt könyvébe temetkezik, Tom csak annyit lát a címéből, hogy „a boldogság azon múlik…”, önelégülten mosolyog, hogy már megint egy önfejlesztés témájú könyv, mint mindig. Lucy a szeme sarkából látja az ismerős arckifejezést, de úgy tesz, mintha nem venné észre, és tovább olvas.
Pár perce jöttek el kedvenc gyorséttermükből, Tom a szokásos hatalmas hamburger adagját fogyasztotta, Lucy is hasonlót, dupla adag sült krumplival. Majd kidurrannak, úgy tele ették magukat mind a ketten. Lucy kicsit elmereng, arra gondol, minek ette meg még vacsi után azt a nagy sütit is. Tom közben kedvenc pihenőhelyükről kezd álmodozni. Imádják a hely kellemes, nyugodt légkörét. De közben összeszorul a szíve, hogy egyhamar nem fognak oda eljutni, amiatt, hogy ő nemrég elvesztette az állását. Álmodozása aggodalmaskodásba csap át, gondolatai a kifizetetlen számlák körül járnak…
Ahogy Lucy tovább olvas, azt pillantja meg, hogy „általában az évek múlásával egyre nehezebb lefogyni…” Épp ekkor Tom azt mondja: „Isteni volt a vacsi, nem?” Mivel Lucyben elindult a bűntudat, és előtört a kisebbségi érzése a túlsúlya miatt, hirtelen azt válaszolja, ezentúl nem ehetünk itt olyan gyakran, mint ahogy szoktunk… Tom persze mindezt saját története szerint értelmezi, hiszen éppen az állása elvesztése miatt aggodalmaskodott, ezért ingerülten visszalő: „már megint valami önsegítő könyv, amit úgysem fejezel be?” Most Lucy értelmezi ezt a saját története szerint, mintha Tom azt mondta volna, hogy csúnya vagy és kövér… Válasz: „Te csak ne foglalkozz azzal, hogy én mit olvasok, nekem legalább van munkám és keresetem, amiből meg tudom venni…”
Ezennel készen is áll a sértés-váltás, melyben mindketten egymás leggyengébb pontjain nyomkodják a gombokat. Az este hátra lévő részében, sértetten, „szeretetlenül” főnek a levükben. Lefekvés után Tom fejében tovább megy a „ végeláthatalan félelem mozi” a kifizetetlen számlákról, az életszínvonaluk csökkenéséről, miközben elemi erővel azt érzi, hogy ő értéktelen. Lucy pedig abba mélyed bele, hogy ő csúnya és szerethetetlen….
 

 

   |    ,
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu