Komplex kezelések

A komplex kezelések személyre szabott „gyógyító csomagok”, a feltárt problémák tükrében. A csomagok sorrendje, és tartalma a pácienssel egyeztetve születik meg.
 
Például:
 • Családi minták - párkapcsolati problémák (férfi-nő kép) kérdése
 • Pénzhez való „viszony”- bőség kérdése
 • Hivatás, munka – életút, életfeladat
A kezelések részét képezik a „gyógyító meditációk”, mellyel, szükség szerint ”építkezünk” (pl.: önbizalomra), oldunk, oldódunk, vagy éppen megpihenünk, hogy megérkezhessünk az életünkbe.
Fő cél mindig az úgynevezett „jelenlét” tanulás, a múlt hatásának, és a jövővel szembeni elvárásoknak a csillapításán, megszüntetésén keresztül. Mindig az elvárások okozzák a problémát. A ragaszkodás, az elv, hogy szerintünk hogy kellene lennie a dolgoknak, hogy minek hogy kellene történnie. A „szenvedést”az okozza, hogy van a valóság, és vannak az elvárások. Ez minél több ponton fedi egymást, annál inkább könyvelődik „sikernek” és minél kevesebb ponton van egyezés, annál „rosszabbnak” éljük meg. Ha elkezdjük kicsomagolni az elvárásokat, legalul mindig valami félelmet találunk, és magát a „hiányt”, amit kívülről szeretnénk betölteni. Ha ezeket megértjük, illetve szembenézünk velük, többé nincs hatalma felettünk.


Komplex kezelések
 

Kinek hasznosak a komplex kezelések?
 

 • Aki az elme ellenállását érezve is kezdi érteni/érezni, hogy a szenvedés mindig csak 1 lehetőség a sok közül…
   
 • Hogy a bensőnkben végzett változás ugyanolyan elhatározást és kitartó munkát követel, mint amikor „fizikai” szinten változtatunk valamin, vagy hozunk létre egy új dolgot…
   
 • Aki felismerte, hogy ugyanazokat a fárasztó köröket „futja”,miközben csak álmodozik a boldogságról…
   
 • Aki észrevette, hogy a kitűzött célok legtöbbször kapaszkodók, és amikor „odaér” azt érzi, hogy „üres”, és gyorsan kell egy újabb kapaszkodó, amivel megint „el lehet rohanni a jelen pillanatból”…
   
 • Aki úgy érzi, hogy kész a legnagyobb félelmeivel és fájdalmaival szembenézni, mert a boldogságot választotta…

Élethelyzeteink a növekedés, fejlődés, tapasztalás lehetőségei. Utólag visszatekintve észrevehetjük, hogy minden esemény mögött ott rejtőzik az a „tudatalatti” szándék, hogy valami fontosat kell megtanulnunk, ami a teljesebb, boldogabb élet felé visz, és akármilyen fájdalmas is egy-egy megtapasztalás, ez az egyetlen módja, hogy tanuljunk, fejlődjünk. Ez a „felismerés” szerves részét képezi Carl Gustav Jung pszichológiájának, aki egy egész életnyi kutatómunka után arra a következtetésre jutott, hogy „A TUDATALATTINKBAN OTT REJLIK EGY TERMÉSZET ADTA TÖREKVÉS A TELJESSÉG, A HIÁNYTALANSÁG ÉS AZ ÖNVALÓRA VALÓ RÁÉBREDÉS FELÉ. A TUDATALATTI PEDIG MEGTALÁLJA E TÖREKVÉS BETELJESÜLÉSÉNEK MÓDJÁT ÉS ESZKÖZÉT, MÉG AKKOR IS, HA EZ A TUDATOS ELME SZÁMÁRA TRAUMÁT OKOZ.” Illetve a tudatos elme részéről „ellenállásba ütközik. A kezelések során a fentieken kívül fő cél mindig az úgynevezett „ jelenlét” tanulás, a múlt hatásának és a jövővel szembeni elvárásoknak a csillapításán, megszüntetésén keresztül. Mindig az elvárások okozzák a problémát. A ragaszkodás, az elv, hogy szerintünk hogy kellene lennie a dolgoknak, hogy minek hogy kellene történnie. A „szenvedést”az okozza, hogy van a valóság és vannak az elvárások. Ez minél több ponton fedi egymást, annál inkább könyvelődik „sikernek” és minél kevesebb ponton van egyezés, annál „rosszabbnak” éljük meg. Ha elkezdjük kicsomagolni az elvárásokat, legalul mindig valami félelmet találunk, és magát a „hiányt”, amit kívülről szeretnénk betölteni. Minden gátlás alapja valamilyen félelem. Ha ezeket megértjük, illetve szembenézünk velük, többé nincs hatalma felettünk.

Kapcsolat
E-mail: lelkunkmelysegei@gmail.com
Telefon: +36 20 338 45 33
Skype: somorjai.krisztina
Cím
Somorjai Krisztina - tudatkutató
Szigetszentmiklós


Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu