Hipnoterápia

A hipnoterápia, a hipnózis alapjaira építő, gyógyító eljárás, melynek során az elme elemző része teljesen lecsendesedik, teret engedve a tudattalannak, (tudatalattinak), mely ezáltal megnyílik, így kapcsolatba kerülhetünk vele, megszólítható. Mivel a tudattalanban „tárolódnak” a múltbeli emlékek, „minták”, melyek megteremtik az életünkben történő eseményeket, azokat is, amiket „szeretünk”, és azokat is amik „kevésbé esnek jól”, vagy kimondottan utálunk. Ezért a hipnoterápia során, miután kapcsolatba léptünk a végtelen intelligenciával rendelkező tudattalannal, az ott tárolt „mintákat, „beidegződéseket” átírhatjuk, átszínezhetjük, melyek ezáltal oldódnak, és a kialakult gátak, blokkok, hiedelmek feloldódnak, eltűnnek.
A hipnózis - ha az érzést szeretnénk leírni - leginkább az elalvás előtti állapothoz hasonlítható. De ébrenlétünk folyamán is megtapasztalhatjuk például autóvezetés közben, vagy amikor annyira elmerülünk egy zenehallgatásban, vagy egy érdekes könyvet olvasunk, és teljesen „belemerülünk”. Olyankor is ebben a hipnotikus transzállapotban vagyunk.

hipnózis
A hipnózis egy fókuszált tudatállapot, amikor az elme lecsendesedik, ”ellazul”. A terápia során a test is ellazul. Ebben a kellemes, relaxációs, úgynevezett transzállapotban, gyakran vagyunk a mindennapjaink során, mert ez egy természetes állapot. Ez bekövetkezik például akkor is, amikor annyira elmerülünk valamiben, hogy megszűnik a külvilág, kis időre nem emlékszünk a körülöttünk történt dolgokra.

Mire jó a hipnoterápia?
 

 • Ha úgy érezzük, hogy hibáink ismétlődnek.
   
 • Ha akaratunk ellenére mindig ugyanolyan, „érthetetlenül nem jó” dolgok történnek velünk.
   
 • Önbizalom hiány „kezelésére”, önbizalom „építésre”
   
 • Megfelelési kényszer oldására.
   
 • Teljesítmény fokozására.
   
 • Pozitív szuggessziók, képek elültetésére.
   
 • Félelem okozta blokkok oldására.
   
 • Lelki eredetű problémák feltárására, kezelésére.

 

Kapcsolat
E-mail: lelkunkmelysegei@gmail.com
Telefon: +36 20 338 45 33
Skype: somorjai.krisztina
Cím
Somorjai Krisztina - tudatkutató
Szigetszentmiklós


Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu